Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΑ: Απαγορεύτηκε σε μαθήτρια να πάει σχολείο

Αγωγή κατά δημοτικού σχολείου κατέθεσε ο πατέρας μιας οκτάχρονης μαθήτριας στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, επειδή απαγορεύτηκε στην κόρη του να παρακολουθεί μαθήματα υπό το φόβο να έχει μολυνθεί από τον Έμπολα.

Ο οργισμένος πατέρας της οκτάχρονης, Στίβεν Οπαγέμι, καταγγέλλει ότι η κόρη του έπεσε θύμα διακρίσεων, καθώς της απαγορεύτηκε για 21 ημέρες να πηγαίνει στο σχολείο λόγω ανυπόστατων φόβων ότι ενδεχομένως να έχει μολυνθεί από τον ιό, επειδή παραβρέθηκε σε γάμο στη Νιγηρία.
Ο Οπαγέμι κατέθεσε αγωγή στο Αμερικανικό Περιφερειακό Δικαστήριο του Κονέκτικατ ζητώντας από τα σχολεία της πόλης Μίλφορντ του Κονέκτικατ να επιτρέψουν στην κόρη του να επιστρέψει στα μαθήματα.
Παρά το γεγονός ότι το κορίτσι δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα που μπορεί να συνδέονται με τον Έμπολα και είναι καλά στην υγεία του, γονείς και εκπαιδευτικοί ανησυχούν ότι θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό σε άλλα παιδιά.
«Ελπίζουμε με αυτή την κίνηση, η κόρη μας να επιστρέψει πίσω στα θρανία το συντομότερο δυνατό» λέει η μητέρα του κοριτσιού σε συνέντευξή της.
Στη Νιγηρία παρουσιάστηκαν 20 κρούσματα του ιού Έμπολα και σημειώθηκαν οκτώ θάνατοι. Ωστόσο, στις 19 Οκτωβρίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τη χώρα «ελεύθερη» από τον ιό.
Η οικογένεια Οπαγέμι ταξίδεψε στη Νιγηρία μεταξύ 2 και 13 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει στη μήνυσή του ο πατέρας της οκτάχρονης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου